دهیار، دهیاری وظايف و اختيارات

25 سپتامبر 2024
0 دیدگاه
دهیار، دهیاری وظايف و اختيارات

دهیار، دهیاری وظايف و اختيارات :
دهیار آخرین فردی است که برای اولین بار در سال ۱۳۷۵ پس از تصویب «قانون ایجاد روستاهای خودکفا در روستاهای کشور» وارد عرصه مدیریت روستایی کشور شد. در این قانون مسئولیت اجرایی مدیریت روستایی به سمتی به نام دهیار داده شده که برای مدت چهار سال توسط شورا انتخاب می شود.

یکی از مسائل مهم مربوط به پایداری نهاد روستایی در ویژگی های روستائیان به عنوان دهیار نهفته است. یک روستایی برای انجام وظایف محوله به عنوان مدیر اجرایی روستا باید دارای ویژگی های عام و خاص و همچنین مهارت ها و توانایی های مدیریتی باشد. به طور کلی می توان ویژگی هایی را برای روستا متصور شد:

«ایجاد اعتماد متقابل با مردم روستا، منظم و قانونمند، و تکریم وظایف خود و شورا، همکاری و همکاری، نگرش سازنده، منعطف در برابر مردم و شورا، پیگیری امور دهکده، به گفت و گو و مذاکره ایمان داشته باشید، به عقاید و سلیقه های مختلف ایمان داشته باشید.

با استقرار این نهاد در مدیریت روستایی کشور، ساختار مدیریت روستایی نیز دستخوش تغییراتی شده است. شکل زیر جایگاه سازمان دهیاری را در ساختار نوین مدیریت روستایی ایران نشان می دهد.

آشنایی با دهیار، دهیاری وظايف و اختيارات :

بر اساس ماده واحده «قانون ایجاد روستاهای خودکفا در روستاهای کشور» و همچنین ماده ۲ «اساسنامه و تشکیلات روستاها»، روستایی مؤسسه عمومی غیردولتی محسوب می‌شود. دارای شخصیت حقوقی مستقل بوده و وظایفی به آن محول شده است.

به این ترتیب روستا آخرین حلقه در دستگاه اجرایی کشور است که قانون ناشی از قانون اساسی تشکیل شوراهای اسلامی روستا را برای کنترل بهتر اعمال آن تعیین کرده است. از سوی دیگر به دلیل غیردولتی بودن و خودکفایی بودن، شخصیت مستقلی از دولت پیدا کرده است که در مقایسه با سایر دستگاه های اجرایی کشور که دولتی و انتصابی هستند، وضعیت خاصی را برای روستا ایجاد می کند. توسط دولت زیرا دهیاری از یک سو مانند شهرداری نهادی عمومی و غیردولتی است که زیر نظر و تصویب و تصویب شورا فعالیت می کند و از سوی دیگر وظایفی را بر عهده دارد که در محدوده وظایف نهادهای دولتی در سطوح بالاتر از روستا. این موضوع جایگاه و ماهیت خاصی را برای روستاییان ایجاد می کند که بیش از حد مسئولیت اجرای تصمیمات شورا را بر عهده خواهند داشت. بنابراین، کارکردهای اصلی روستاییان و نیز روستاییان را می توان در محورهای زیر خلاصه کرد:

اجرای مصوبات شورای روستای مربوطه | دهیار، دهیاری وظايف و اختيارات

اجرای مصوبات شورای روستای مربوطه | دهیار، دهیاری وظايف و اختيارات

همکاری با دستگاه های اجرایی به منظور اجرای بهینه ترین وظایف.
انجام کلیه اموری که به عهده دستگاههای دولتی در سطوح بالای تقسیمات کشوری از قبیل بخش، شهرستان و استان است که در روستا هیچ مسئول و مدیری برای آن وجود ندارد.
نگهداری از تاسیسات عمومی.
طبق ماده 10 فصل دوم « اساسنامه، تشکیلات و تشکیلات دهیاری‌ها»، وظایف تفصیلی روستا و دهیاری برای مدیریت و حفظ توسعه پایدار روستا بر اساس قانون کمون‌ها و با رعایت قانون کمون‌ها. با قوانین و مقررات جاری، وظایف روستا تعیین شده است که در زیر می توان این وظایف را شرح داد:

قیمت زمین در آران تهراندشت
بیشتر بخوانید

وظایف خاص: وظایف خاص فقط باید توسط نهاد روستا انجام شود و موسسه موازی و سایر نهادها در این خصوص هیچ مسئولیتی ندارند. اموری مانند مدیریت پسماندهای روستایی، حراست و آتش نشانی، مدیریت قبرستان، اجرای مصوبات شورای اسلامی روستا، اخذ عوارض مصوب و صدور پروانه ساختمانی و تقسیم اراضی از جمله وظایفی است که طبیعتاً توسط روستاییان انجام می شود.

کارکردهای کلی: در این نوع کارکردها، روستاییان سکو ساز و تسهیل کننده عملکرد سایر نهادهای متولی توسعه و سازندگی در سطح روستا است. کارهایی از قبیل ثبت، حفظ، احیاء و توسعه منابع طبیعی روستاها، نگهداری و حفاظت از میراث فرهنگی، توسعه گردشگری، اجرای دستورات دولتی، حفظ نظم و امنیت محیط روستا، کمک در ساخت آب، برق. ، امکانات گاز و تلفن در روستاها. نظارت و ایجاد چارچوبی برای نظارت بر امور بهداشت عمومی روستا از قبیل کشتارگاه ها، نانوایی ها و غیره، معرفی و بازاریابی محصولات کشاورزی و صنایع دستی روستا، ایجاد فرصت های شغلی در روستا، مناسب سازی فضاهای خدمات عمومی روستا برای تردد جانبازان و معلولان جسمی حرکتی، کمک به خانواده های بی سرپرست و بی بضاعت روستا در این دسته قرار می گیرند. این وظایف ماهیت تعاونی و تعاونی دارد و روستاییان باید برای انجام آن با نهادها و سازمان های ذیربط همکاری کرده و شرایط لازم را برای انجام وظایف خود در روستا فراهم کنند.

همچنین بر اساس تفاهم نامه هایی که با سازمان ها و دستگاه های اجرایی مرتبط با موضوعات مختلف توسعه روستایی منعقد شده است، وظایف خاصی به روستاییان واگذار می شود. طبق بند 13 اصل 10 قانون اساسی تشکیلات و تشکل های شوراهای روستا باید با سازمان ها و نهادهای دولتی همکاری و تسهیلات لازم را برای انجام وظایف خود در سطح روستا از جمله وظایف شوراهای روستاها ایجاد کنند. . دارد

از منظر کارکردی، کارکردهای روستاییان و روستاییان را می توان به صورت زیر طبقه بندی کرد:

همان طور که گفته شد، بر اساس اصل 10 قانون اساسی، تشکل ها و سازمان های دهیاری ها بر عهده دهیاران است و بسیاری از این وظایف در شهرها بر عهده شهرداری ها و سازمان های محلی است. این وظایف شامل مجموعه ای چندوجهی از فعالیت های اداری-اداری، اقتصادی-مالی، خدماتی-اجتماعی-سیاسی، کالبدی-عمرانی و بهداشتی-زیست محیطی می باشد که در زیر به آنها اشاره شده است:

دفتر مرکزی و وظایف اداری | دهیار، دهیاری وظايف و اختيارات

اعمال مقررات روستایی که جنبه کلی داشته و به تصویب شورا و تصویب شورای اسلامی بخش رسیده و پس از ابلاغ به کلیه اهالی روستا باید اجرا شود.
انجام معاملات روستایی اعم از خرید و فروش اموال منقول و غیرمنقول، رهن، اجاره، اجاره.
اعطای و پذیرش هدایا و هدایا با تأیید هیئت.
برآورد، تنظیم و ارائه بودجه سالانه روستا و تکمیل و اصلاح آن برای تصویب به شورا.
ارسال گزارش ماهانه فعالیتهای روستا به شهرداری و رونوشت آن به بخشداری.
حضور دهیاری در زمان و مکان توافق شده و پاسخگویی به سوالات در صورت درخواست شورا.
ارسال گزارش های درخواستی به هیئت در بازه زمانی تعیین شده توسط روستا.
نگهداری، حفظ و نگهداری اموال عمومی و امکانات موجود در روستا؛
اجرای مصوبات هیئت مدیره
وظایف اقتصادی و مالی روستا

نکات مهم حقوقی خرید ملک
بیشتر بخوانید

شناسایی مناطق اشتغال در روستا و کمک به کارجویان با همکاری نهادهای ذیربط.
همکاری با مقامات برای تسهیل دسترسی روستاییان به آرد و نان با کیفیت؛
با دقت و اهتمام در تهیه فهرست بهای کالاها و اجرای مصوبات شورای اسلامی بخش و روستا در خصوص ارزانی و فراوانی مواد غذایی و مواد مورد نیاز مردم.
نظارت و کمک در ایجاد صندوق های قرض الحسنه؛
معرفی خانواده های بی سرپرست و بی بضاعت به سازمان اجتماعی کشور و کمیته امداد امام خمینی (ره) و کمک در حد توان آنها.
همکاری با ولسوالی ها و شوراهای ولسوالی ها برای بررسی و صدور جواز کسب.
توسعه نرخ عوارض با همکاری شورا و ارائه به شورای بخش اسلامی.
اخذ عوارض مصوب مراجع قضایی و استفاده از آن در موارد خاص.
تشویق و ترغیب روستاییان به توسعه صنایع دستی و توجه به ترویج، توسعه و بازاریابی محصولات کشاورزی و دامپروری روستا.
کمک به هیئت در بررسی و شناخت کمبودها، نیازها و نارسایی‌های اقتصادی و تهیه طرح‌ها و پیشنهادات اصلاحی و عملی در زمینه‌های فوق و ارائه آن به مقامات ذیربط جهت اطلاع، برنامه‌ریزی و اقدام.
تعیین تعرفه (آب، برق و مخابرات) تا مداخله مراجع ذیصلاح.
وظایف خدماتی، اجتماعی و سیاسی مردم روستا

کمک به شورا در بررسی و شناخت خلاءها، نیازها و نارسایی‌ها در امور اجتماعی و رفاهی روستا و تهیه طرح‌ها و پیشنهادات اصلاحی و عملی در مناطق مذکور.
تشویق روستاییان به برداشتن گام‌های لازم برای تبعیت از سیاست‌های دولت؛
همکاری موثر با سازمان ثبت احوال برای ثبت ولادت و وفات و تهیه آمار مربوطه.
همکاری با نیروهای پلیس و ارسال گزارش در مورد وقوع جرایم.
احکام و قوانین دولتی را اعلام و اجرا و اجرا کنند.
همکاری با سازمانها و مؤسسات دولتی و ایجاد تسهیلات لازم برای انجام وظایف آنها.
جلوگیری از تکدی گری و وادار کردن متکدیان به کار؛
همکاری با واحدهای امداد و نجات در هنگام حوادث غیر مترقبه و بلایای طبیعی.
پیشنهاد نامگذاری معابر و اماکن و موسسات روستا به شورا جهت بررسی و ارائه به شورای اسلامی منطقه جهت پیشبرد تشریفات.
نظارت و کمک به تأسیس مؤسسات خیریه و مؤسسات فرهنگی؛
نظافت و نگهداری جاده ها، مخازن عمومی، کانال های آب و فاضلاب و زهکشی کانال.
وظایف فیزیکی و مدنی

زمینه سازی برای ایجاد خیابان ها – کوچه ها، میادین، پارک ها، فضای سبز، ورزشی، آموزشی، مراکز تفریحی عمومی و آبراه ها و ساماندهی معابر و نظارت بر طرح ها و کنترل اجرای آنها.
صدور پروانه ساختمانهای احداث شده در محدوده قانونی روستا در ضوابط و استانداردهای اعلام شده از سوی دستگاههای ذیربط.
همکاری با بنیاد مسکن انقلاب اسلامی برای تعیین و اجرای طرح‌های هادی روستا و ارائه پیشنهادات لازم برای تعیین کاربری اراضی واقع در روستا برای درج در طرح هادی و اجرای ضوابط مصوب مربوط به تصویب هیئت.
کمک به شورا در بررسی و شناخت نواقص، نیازها و نارسایی های ساختمانی و تهیه طرح ها و پیشنهادات عملی و اصلاحی در زمینه های مذکور.
مشارکت و همکاری شورا برای نظارت بر اجرای پروژه های عمرانی واگذار شده به روستا.
تامین زمین مورد نیاز مرتبط با اهداف و وظایف عمران روستایی پس از اخذ مجوز قانونی.
همکاری موثر با مراجع ذیربط برای حفظ و نگهداری منابع طبیعی واقع در محدوده قانونی روستا.
تسطیح راه ها و کانال های عمومی و کانال های آب و فاضلاب و زهکشی کانال های متصل به روستا و تامین آب و نور در هر جایی که امکان دارد.
کمک در ساخت تاسیسات تولید و توزیع آب، برق و مخابرات؛
ایجاد و ساماندهی وضوخانه و قبرستان و تهیه وسایل نقلیه و نگهداری اموات.
اتخاذ تدابیر لازم برای حفاظت روستا از خطر سیل و آتش سوزی و رفع خطرات ساختمان ها و دیوارهای شکسته و خطرناک واقع در جاده ها و اماکن عمومی و تسطیح چاه ها و گودال ها.
همکاری با سازمان صنایع دستی، گردشگری و میراث فرهنگی در حفظ و حراست از ابنیه و اشیای باستانی روستا و همکاری با مسئولین ذیربط جهت مدیریت، احداث، نگهداری و بهره برداری از تأسیسات عمومی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، ورزشی و فعالیت های اجتماعی لازم برای امکانات روستا;
همکاری، نگهداری و ایجاد راههای واقع در حریم مقدس اراضی روستا از طریق خودیاری روستائیان و نهادهای مرتبط.
گزارش پیشرفت یا عدم پیشرفت فیزیکی پروژه ها به شورا و فرماندار و پیشنهاد راهکارهای مناسب برای تسریع در اجرای آنها در اجرای بند (ه) ماده (76) قانون شورا.
ماموریت های خدمات بهداشت محیطی

فرار از آلودگی هوای تهران
بیشتر بخوانید

نظارت و ایجاد یک چارچوب نظارتی برای امور بهداشتی روستا، مانند حذف دام و عرضه گوشت.
بهبود وضعیت زیست محیطی روستا؛
کمک به هیئت در بررسی و شناخت کمبودها، نیازها و نارسایی های بهداشتی و تهیه طرح ها و پیشنهادات عملی و اصلاحی در زمینه های فوق.
اطمینان از اجرای قوانین بهداشتی، حفظ پاکیزگی و ایجاد محیطی مناسب برای تضمین سلامت محیط.
مراقبت از وضعیت بهداشتی آبگرم ها، نانوایی ها، قصابی ها، قهوه خانه ها و فروشگاه های مواد غذایی و بهداشتی بر اساس قوانین و مقررات موجود و گزارش مکان های غیربهداشتی به مسئولان مربوطه.
مراقبت از سلامت روستائیان و همکاری با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جهت واکسیناسیون پیشگیری از بیماری های واگیر.
همکاری برای جلوگیری از شیوع بیماری های گسترده انسانی و حیوانی مشترک بین انسان و حیوان، گزارش مشاهده این بیماری ها به مراکز بهداشتی و دامپزشکی محلی یا سایر مراکز مربوطه، مراقبت از نگهداری بیماران، درمان و حذف حیوانات مبتلا به بیماری های واگیر، انگلی. یا بیماری های مضر است .

برای مطالعه بیشتر : آیا نحوه گرفتن سند روستایی را می دانید؟

خرید ویلا در تهراندشت 

املاک تهراندشت

ارسال دیدگاه