تفاوت چیلر و داکت اسپلیت

26 ژوئن 2023
0 دیدگاه
تفاوت چیلر و داکت اسپلیت

تفاوت چیلر و داکت اسپلیت چیست؟

اگر تصمیم به  انتخاب یک سیستم تهویه مطبوع مناسب برای ساختمان خود می باشید و به دنبال تتفاوت چیلر و داکت اسپلیت هستید پیشنهاد می‌نمائیم  تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

دو مدل از سیتم های تهویه مطبوع چیلر و داکت اسپیلت می باشند.

اما سوال این است که تفاوت  بین داکت اسپیلت و چیلر در چیست؟ و کدام یک مناسب تر می باشند؟

وقتی از سیستم تهویه مطبوع چیلر صحبت می نمائیم منظورمان مجموعه ای از تجهیزات می باشد سیستم تهویه مطبوع چیلر از نظر کاربران و مصرف کنندگان به دو بخش کلی تقسیم خواهد شد:

اولی بخش خارجی که خارج از محیط به طور مثال در پشت بام قرار خواهد گرفت و دومین مورد در بخش های داخلی یعنی  در داخل محیطی که نیازمند تهویه مطبوع می باشد تعبیه خواهد بود.

تفاوت چیلر مرکزی و داکت اسپیلت در چه چیزهایی می باشد؟

چیلر دستگاهی می باشد که از کمپرسور و موتور الکتریکی مبدل های حرارتی به نام اواپوراتور و کندانسور و یک شیر منبسط کننده که گاز فریون در آن جریان یافته تشکیل گشته  و طی فرآیند دائمی منجر به کاهش دمای آب خواهد شد.

داکت اسپیلت هم از دو قسمت تشکیل خواهد شد قسمت اول آن نظیر چیلر دارای کمپرسور و کندانسور و است یونیت خارجی و مبرد را با لوله کشی به یک اواپراتور یونیت داخلی قرار گرفته در زیر سقف کاذب خواهد فرستاد و عمل سرمایش هوا توسط مبرد انجام می گردد.

مقایسه چیلر با داکت اسپلیت از بعد پاکسازی هوا

تخریب ویلا در تهراندشت
بیشتر بخوانید

اوا پراتور یونیت داخلی داکت اسپیلت نسبت به هوا ساز چیلر ابعاد کوچک تری خواهد داشت و به دلیل اینکه در زیر سقف کاذب جای خواهد گرفت در اضافه کردن فیلتر با محدودیت مواجه می گردد  البته در دستگاه هواساز چیلر انواع متنوعی از فیلتر ها (هرنوع فیلتری که متناسب با نیاز باشد) را می‌توان در مسیر عبور هوا اضافه کرد و با فیلترهای هپا و اولپا به ۹۹ درصد از پاکیزگی هوا دست پیدا خواهید کرد.

برای مطالعه بیشتر: قدرالسهم چیست‌؟

تفاوت چیلر و داکت اسپلیت از بعد هزینه نصب و اجرا

تفاوت چیلر و داکت اسپلیت از بعد هزینه نصب و اجرا

همانگونه که گفته شد معمولا قابل توجه ترین بُعد از تفاوت های داکت اسپلیت با چیلر در نگاه اولیه کارفرمایان موضوع هزینه تمام شده خواهد بود. اما هزینه یک سیستم تهویه تنها شامل خرید دستگاه ها نیست بلکه باید هزینه نصب را هم مد نظر قرار دهیم. هزینه نصب چیلر و فن کویل ها نسبت به داکت اسپلیت متفاوت می باشد.

مهمترین هزینه ها و قیمت تجهیزات نصبی (در زمان نگارش این مثال) برای سیستم داکت اسپلیت شامل موارد زیر می باشد:

۱ . لوله کشی مسی بین یونیت داخل و خارج از ساختمان و عایق کاری آن به مبلغ هر متر حدودا ۲۱۰ هزار تومان (نکته اینکه برای دیده نشدن یونیت خارج از ساختمان و عدم اشغال فضای تراس، معمولا آن را بر روی بام نصب می نمایند که همین موضوع متراژ لوله کشی مسی را افزایش داده و هزینه ها بالاتر خواهد رفت)

۲ . کانال کشی در داخل واحدها بین یونیت داخلی و اتاق ها و سالن ها و عایق کاری آن به مبلغ هر متر مربع از مساحت کانال حدودا ۲۴۰ هزار تومان (بهتر است بدانید که همانطور که اشاره کردیم، هوایی که دمای آن در یونیت داخلی به حد مطلوب می رسد با تعدادی کانال در همه جا توزیع خواهد گشت)

خرید ویلا در احمد آباد
بیشتر بخوانید

۳ . لوله کشی آبگرم بین پکیج یا موتورخانه و کویل آبگرم یونیت داخلی به مبلغ هر متر حدودا ۳۰ هزار تومان

مهمترین هزینه ها و قیمت تجهیزات نصبی (در زمان نگارش این متن) برای سیستم چیلر و فن کویل ها شامل:

۱ . لوله کشی آب بین چیلر و فن کویل ها به مبلغ هر متر حدودا ۳۰ هزار تومان

لازم به ذکر است که در بیشتر مواقع زمانیکه در ساختمانی از چیلر استفاده خواهد شد برای سیستم گرمایش آن هم موتورخانه مرکزی در نظر گرفته می گردد که در صورتی که سیستم از پایه به صورت اصولی طراحی بشود به یک پمپ مشترک برای ارسال آب سرد (از طرف چیلر) و ارسال آب گرم (از طرف دیگ موتورخانه) نیاز می باشد که در این صورت دیگر نیازی نمی باشد که برای چیلر یک پمپ جداگانه در نظر گرفته گردد و از این نظر در هزینه ها صرفه جویی خواهد شد.

به همین خاطر زمانیکه از این بعد داکت اسپلیت را نسبت به چیلر مقایسه می نمائیم می بینیم که هزینه نصب تجهیزات داکت اسپلیت به مراتب بیشتر از چیلر می باشد و با توجه به اینکه متراژ لوله کشی ها و کانال کشی ها در هر ساختمانی متفاوت خواهد بود،

اگر تصمیم به خرید ویلا در تهراندشت را دارید با مشاوران املاک ویلا مهدوی مشاوره دریافت نمائید تا سرمایه گذاری خوبی را داشته باشید

ارسال دیدگاه