قوانین آپارتمان نشینی و ساعات سکوت

2 ژانویه 2024
0 دیدگاه
قوانین آپارتمان نشینی و ساعات سکوت

قوانین آپارتمان نشینی و ساعات سکوت چیست؟

درباره قوانین آپارتمان نشینی و ساعات سکوت بهتر است بدانید که آپارتمان نشینی امروزه بخشی جدایی ناپذیر از زندگی شهروندی به خصوص در شهرهای شلوغ شده است.البته سبک زندگی ایرانیان در سال‌های گذشته به این صورت است که اشخاص در محدوده خانه‌شان تمام حقوق مالکیت را خواهند داشت و هیچ کس نمی‌تواند به دلیل استفاده از آن به آنها ایراد بگیرد،  امروزه آپارتمان‌نشینی رواج پیدا کرده است و بسیاری از مردم در یک فضای واحد زندگی خواهند کرد. 

بنابراین تمامی اعضای ساختمان و آپارتمان باید کاملاً قانون را رعایت نمایند؛ یکی از دلایل اصلی اختلاف نظر ساکنان آپارتمان، صدای غیرعادی در آپارتمان خواهد بود. گروه مشاوران ویلا مهدوی تصمیم دارد این بار در مقاله ای به بررسی قوانین نویز در آپارتمان نشینی بپردازید در صورت ایجاد سروصدا و بی نظمی، اخلال در نظم و سلب آسایش در آپارتمان جرم است و شامل مجازاتخواهد بود.

 در ادامه این مقاله جرایم صوتی در آپارتمان نشینی، جرایم صوتی در قوانین آپارتمان نشینی، مجازات جرایم صوتی در قوانین آپارتمان نشینی و نحوه تشکیل جرایم صوتی بر اساس قوانین آپارتمان نشینی را توضیح خواهیم داد.

قوانین نویز در آپارتمان نشینی یا قوانین آپارتمان نشینی و ساعات سکوت

قوانین نویز در آپارتمان نشینی یا قوانین آپارتمان نشینی و ساعات سکوت

آپارتمان ها نظیر دیگر مکان های عمومی نیاز به وضع قوانینی مثل قوانین پارکینگ در آپارتمان ها برای حفظ حقوق دیگران خواهند داشت و تمامی اعضا باید از آنها تبعیت نمایند. این موضوع باعث شده تا قوانین مالکیت کانکس برای وضع قوانینی متناسب با زندگی کانکسی وضع شوند، اما متاسفانه همچنان اشخاصی هستند که موازین قانونی را رعایت نمی کنند و حقوق دیگران را که در کانکس ها و مجتمع ها رعایت نمی کنند.

در حال حاضر یکی از مهم‌ترین مشکلاتی که در آپارتمان‌ها ایجاد می شود، پرداخت نشدن هزینه‌های ساختمان‌های عمومی مانند عوارض ساخت و ساز و یا بازسازی ساختمان علی‌رغم مخالفت مالکان می باشد؛ اما مهم‌ترین موضوع سروصدا در آپارتمان می باشد. در اصل یک مشکل برای مجتمع مسکونی سلب آسایش و مزاحمت برای سایر ساکنین یا ساکنان آپارتمان زمینه را برای بررسی اقدامات متقابل فراهم خواهند کرد.

توجه داشته باشید که در اکثر مواقع سر و صدای آپارتمان توسط شخص ذینفع ایجاد خواهد شد، موضوع سر و صدای مسکونی در آپارتمان در ماده ۵۹ قانون تملک کانکس مورد بررسی قرار گرفته است، یعنی در عرض یک مدت سر و صدای آپارتمان متوقف می شود. چند ساعت در شب طبق این ماده: «سکوت کامل (چه از نظر صدای مهمان و چه از نظر صدای موسیقی) باید در ساختمان در عصرهای غیر تعطیل بعد از ساعت ۲۲:۰۰ شب و در مهمانی ها بعد از ساعت ۱۲:۰۰ در روزهای تعطیل انجام شود. ”

متأسفانه با وجود اینکه بسیاری از مردم می دانند ایجاد مزاحمت برای دیگران امری ناپسند و مذموم خواهد بود، اما نسبت به رعایت قوانین صدای آپارتمان تعهدی نشان نمی دهند و در این مورد لازم است ساکنان آپارتمان شکایت نمایند. سر و صدا در آپارتمان و نیاز به توجه دارد. چرا که ایجاد سر و صدا در آپارتمان امکان دارد مجازات جرم اخلال در صدا و جرم سلب آسایش نماید که ممکن است در قانون مجازات داشته باشد.

جرم ایجاد صدا در قانون آپارتمان مسکونی

بر طبق قانون اساسی، هیچ شخصی قادر نخواهد بود و اجازهندارد برای احقاق حقوق خود به دیگری آسیب رساند. درباره آپارتمان نشینی هم این قانون وجود دارد؛ به این معنا که هیچ شخصی نمی تواند بگوید من در خانه خودم هستم، بنابراین قادر خواهم بود تا هر کاری بخواهم انجام دهم و از خانه خود به هر شکلی که بخواهم استفاده نمایم، قوانینی برای زمان های رفت و آمد، مهمانی ها وجود خواهد داشت. و صداهای بلند که برای دیگران مضر خواهد بود. من هزینه سگ در آپارتمان و غیره را پرداخت می نمایم.

در بیشتر مواقع تا زمانی که رفتار فرد سلب آسایش دیگران و ایجاد مزاحمت نماید، طبق قانون مجازات اسلامی قادر خواهیم بود تا او را به دلیل جرایم مزاحمت و سلب آسایش تحت تعقیب قرار دهیم.پس باید به اشخاص پر سر و صدا یادآوری نمائیم که رفتار آنها جرم تلقی خواهد شد و بعد از اثبات جرم پارازیت در قانون آپارتمان نشینی قابل تعقیب بوده و به مجرم به مجازات خواهد رسید.

اگر چه در قانون آپارتمان نشینی نکته مهمی در مورد جرم ایجاد سر و صدا وجود خواهد داشت، یعنی ایجاد هرگونه سروصدا اصولا جرم محسوب نخواهد شد، برعکس نحوه ایجاد مزاحمت و سروصدا باید بتواند باعث ایجاد ناراحتی بشود. به عنوان مثال اگر در طول روز صدای گریه کودک بگوش برسد، مزاحم نیست بلکه جرم محسوب خواهد شد. اما فرقی نخواهد کرد که صدا در قسمت های مشترک ساختمان ایجاد شود یا مزاحم به دلیل استفاده نامتعارف از محل خود باعث ایجاد مزاحمت و آشوب شود.

از طرف دیگر اگر مهمانی‌های زیادی تا دیروقت شب برگزار شود، اشخاص متفاوتی در رفت و آمد باشند، موسیقی و صداهای مهمانی مزاحمت ایجاد کند و راحتی را از دیگران سلب کرده باشد، یا همسایه‌ها سعی می‌کنند دعوا کنند و مشاجره و شلوغی هم می‌تواند مزاحمت تلقی شود. در هر صورت، در واقع  یک عمل در قانون آپارتمان نشینی به عنوان جرم ایجاد سر و صدا شناخته خواهد شد که، صدا باید جدی، غیرقابل توجیه و به معنای عرفی غیرقابل قبول در نظر گرفته شود.

در این مواقع می توانید به همسایه تذکر دهید و قبل از هر اقدام قانونی دیگری از او بخواهید که صدا را کنترل نماید. در غیر این صورت از آنجایی که سروصدا و جنجال نامتعارف  جرم خواهد بود، می توانید شکایت کرده و موضوع را پیگیری نمائید و برای همسایه های مزاحم درخواست مجازات کنید.

در ماده ۶۱۸ قانون مجازات اسلامی جرم ایجاد سر و صدا در آپارتمان ها پیش بینی شده که نمونه آن اشخاصی می باشد که در هنگام استراحت با دیگران به آواز خواندن و تشویق غیر متعارف شبانه خواهند پرداخت. لازم به ذکر است که منبع صدا می تواند شخص باشد؛ یا وسایل دیگری که سر و صدا ایجاد خواهند کرد حتی حیواناتی که عمداً برای تحریک مردم صدا تولید خواهند کرد. مکان های انتشار صدا امکان دارد خیابان ها، آپارتمان ها و مکان های عمومی باشند.

اگر تصمیم به خرید ویلا در تهراندشت را دارید از مشاوران املاک ویلا مهدوی حتما مشاوره دریافت نمائید تا سرمایه گذاری پرسودی را انجام دهید.

برای مطالعه بیشتر: هزینه ساخت و ساز

بهترین زمان خرید ویلا
بیشتر بخوانید

خرید ملک در تهراندشت

ارسال دیدگاه