سند اصلاحات اراضی + نمونه سند و دادرسی

14 سپتامبر 2024
0 دیدگاه
سند اصلاحات اراضی + نمونه سند و دادرسی

سند اصلاحات اراضی :

در این مقاله قصد داریم اطلاعاتی به روز و جامع در مورد سند اصلاحات ارضی در ایران در اختیار شما قرار دهیم. فقط کافی است یکی از این اسناد را داشته باشید تا بدانید مشکلات سند اصلاحات ارضی تمام نشده است. داستان از آبان 1328 و در سفر 45 روزه شاه به آمریکا آغاز می شود. جایی که او در سخنرانی خود در نیویورک اظهار داشت: برای اینکه دهقانان و طبقات پایین از زندگی خوبی برخوردار شوند، باید زمین های واگذار شده به سازمان امپراتوری به صورت اقساط بلندمدت به دهقانان فروخته شود. همچنین زمین های خالسا به صورت رایگان در اختیار آنها قرار می گیرد.

این قانون در نهایت در سه مرحله تصویب و اجرا شد، بنابراین امروز در تدوین سند اصلاحات ارضی با مشکلات زیادی مواجه هستیم. برای آشنایی بیشتر با موضوعات و قوانین حاکم بر سند اصلاحات ارضی با ما تا انتهای این مقاله که توسط گروه مشاورین املاک ویلا هفت تهیه شده است همراه باشید.

سند اصلاحات اراضی چیست؟

سند اصلاحات اراضی چیست؟

اصلاحات ارضی را می توان به عنوان یک طرح دولت برای توزیع مجدد عادلانه زمین و زمین های کشاورزی بین کشاورزان در نظر گرفت. در این طرح که توسط خود دولت و یا توسط یکی از نهادهای ذیربط اجرا می شود، اراضی متعلق به افراد قدرتمند، ثروتمند، نجیب و با ثبات توسط دولت مصادره شده و با توزیع عادلانه در اختیار مردم قرار می گیرد. کمتر برخوردار، ضعیف تر، کارگران و کشاورزان. اصلاحات ارضی می تواند منجر به انتقال مالکیت از مالکان بزرگ به افراد و کارگرانی شود که در زمین های کشاورزی کار می کنند.

اصلاحات ارضی در 28 دی 1340 توسط محمدرضا شاه پهلوی در ایران آغاز شد. در واقع قانون اصلاحات ارضی در سال 1340 تصویب شد. اما اجرای آن تا برگزاری همه پرسی در 15 بهمن 1341 به تعویق افتاد و در نهایت این قانون در سه مرحله اجرا شد.

طرح اولیه اصلاحات ارضی در دوره نخست وزیری دکتر اقبال در 3 اسفند 1338 به مجلس ارائه شد. اما به دلیل مخالفت آیت الله بروجردی، تصویب و اجرای این قانون به تشکیل کابینه دکتر امینی موکول شد.

انتخاب جان اف کندی از حزب دموکرات آمریکا در سال 1340 به عنوان رئیس جمهور آن کشور، اجرای اصلاحات ارضی در ایران را تسریع کرد. در این راستا برنامه هایی مانند بهبود نظام آموزشی، بهداشت، توسعه مسکن و صنعتی و همچنین اصلاحات ارضی در ایران در دستور کار آمریکا قرار گرفته است.

اهداف اصلاحات شاه به شرح زیر بیان شد:

کاهش قدرت سیاسی مالکان بزرگ
ایجاد پایگاه اجتماعی برای رژیم در بین روستاییان
جایگزینی کشاورزی سودآور به جای کشاورزی سنتی
افزایش بازار خرید روستاییان و توسعه بازارهای واقعی برای محصولات صنعتی
افزایش بهره وری کشاورزی و استفاده از انرژی مازاد در صنایع شهری
سند اصلاحات ارضی

اصلاحات ارضی رضاشاه
اصلاحات ارضی در دوران رضاشاه بسیار ضعیف بود. اصلاحاتی که به تصویب رسید و اجرا شد همگی در دوره محمدرضا شاه اتفاق افتاد. اگر به تاریخ رجوع کنیم، در می یابیم که در آغاز سلطنت رضاشاه و حتی قبل از روی کار آمدن او، حدود 80 درصد از زمین های کشاورزی ایران متعلق به افرادی غیر از کشاورز، کشاورز و کارگر بوده است.

تنها حدود 20 درصد از زمین های کشاورزی متعلق به افرادی بود که مستقیماً روی زمین کار می کردند. به طور مشخص، تقریباً نیمی از زمین های کشاورزی متعلق به مالکان بزرگ و ثروتمند، 20 درصد متعلق به موقوفات (روحانیون) و 10 درصد باقی مانده متعلق به دولت بود.

خرید ویلا تهراندشت
بیشتر بخوانید

سرزمین های ارباب فئودال
اصلاحات ارضی که به لغو نظام ارباب و رعیتی نیز معروف است، به منظور ایجاد توازن و توازن قوا در کشور، رفع اختلاف طبقاتی و بهره مندی بیشتر اراضی کشور اجرا شد. این قانون به دستور محمدرضا شاه پهلوی و به دست نخست وزیران علی امینی، اسدالله علم و امیرعباس هویدا اجرا شد.

در مرحله اول از سه مرحله اصلاحات ارضی که توسط دکتر علی امینی اجرا شد، مقرر شد هیچ مالکی نتواند سند ملک کشاورزی ششدانگ را در ده ها و روستا به نام خود داشته باشد. در این مرحله دولت زمین های زیادی را از مالکان خریداری کرد و به صورت اقساطی در اختیار کشاورزان قرار داد.

کشاورزان می‌توانستند اقساط را با کار کردن زمین و با کمک درآمد آن و نیز سود سهام کارخانه‌های دولتی که توسط دولت تأمین می‌شد، بازپرداخت کنند. در این طرح اراضی بدون کشا نیز به عنوان زمین دولتی به مالکیت دولت درآمد.

مرحله دوم آن به عنوان یکی از شش اصل انقلاب سفید اجرا شد. در این مرحله، صاحبان زمین های اجاره ای باید یا با سهم درآمد موافقت می کردند یا زمین را به کشاورزانی که در آن زمین کار می کردند بر اساس قراردادهای اجاره می فروختند. به این ترتیب، به ندرت می شد کسی را پیدا کرد که زمین های زیادی داشته باشد. املاک وقفی عام با اجاره 99 ساله در اختیار کشاورزان قرار گرفت و املاک وقفی خاص یا به دولت فروخته شد یا بین کشاورزان تقسیم شد.

مرحله سوم توسط دولت هويدا در سال 1348 اجرا شد. در اين مرحله زمين اجاره اي به كشاورزاني كه زمين را كار مي كردند فروخت و يا بر اساس مصالح و آداب و رسوم محلي بين مالك و كشاورز تقسيم شد.

طبق اظهارات محمدرضا شاه، همه کشاورزان صاحب زمین شدند و ایران به سمت کشاورزی آزاد و صنعتی شدن پیش رفت. اما اشکالات سند اصلاحات ارضی خلاف این گفته را ثابت کرد.

معایب سند اصلاحات اراضی :

نتیجه شرایط ارضی چیزی جز شکست، ده ها هزار کشاورز بیکار و بی زمین، هجوم کارگران کشاورزی به شهرها، ویرانی روستاها، ورشکستگی کشاورزی کشور و افزایش قیمت زمین نبوده است. محصولات کشاورزی مشکلات سند اصلاحات ارضی را می توان در موارد زیر خلاصه کرد:

ناکارآمدی اقتصادی کاشت و تولید با تقسیم زمین های بزرگ به قطعات کوچک
از دست دادن مدیریت یکپارچه کشاورزی
عدم اعطای تسهیلات کشاورزی به کشاورزان
فرار مردم به سمت شهرنشینی
عدم حمایت از تولید روستایی
احداث 52 درصد کارخانه های کشور در وسعت یک درصد از خاک کشور (استان های بزرگ)
تجمع 20 درصدی جمعیت شهری در کلان شهرهایی مانند اصفهان، تهران، تبریز، کرج و مشهد.
مشکلات سند اصلاحات ارضی
از آنجایی که هنگام تقسیم زمین بین کشاورزان هیچ سند رسمی یا دولتی به کشاورزان داده نمی شد، سند اصلی زمین حاصل از اصلاحات ارضی با مشکلات زیادی مواجه بود. لذا سازمان ثبت اسناد و املاک کشور موظف به انجام این امر شده است. ثبت اسناد هر محل و شهرستان موظف به صدور سند مالکیت بر اساس شواهد و مدارک و شواهد با پذیرش درخواست کتبی متقاضی و اسناد رسمی ملک بوده است.

باغ شهر آرین
بیشتر بخوانید

ماده: قوانین خرید و فروش املاک و مستغلات

در صورتی که در مراحل قبلی حریم ملک مورد نظر مشخص شده باشد، مراحل ثبت به نام مالک سند رسمی ادامه یافته و سند مالکیت صادر می شود. در صورتی که ملکی باشد که مالک آن مجهول و فاقد پرونده ثبتی باشد و یا حدود آن مشخص نشده باشد، طبق ماده 144 قانون ثبت، عدم حضور مالک مانع از تحدید حدود نیست. و در این صورت تحدید حدود با معرفی همسایگان یا متولیان و مطلعین محل انجام می شود.

نمونه دادخواست ابطال سند اصلاحات اراضی :

بررسی سند اصلاحات ارضی
پس از انقلاب، روند اصلاحات ارضی دستخوش تغییرات زیادی شد. این تغییرات به دلیل مشکلات فراوان در سند اصلاحات ارضی بود. طبق دستور مجمع تشخیص مصلحت نظام، تعیین تکلیف سند اصلاحات ارضی به شورای اصلاحات ارضی محول شد.

در حال حاضر سازمان امور اراضی وابسته به جهاد کشاورزی تنها مسئول تعیین تکلیف باقیمانده اصلاحات ارضی در کشور است و برای استعلام سند اصلاحات ارضی خود باید به این نهاد مراجعه کنید. کارشناسان زیادی در سازمان امور اراضی وجود دارند که به شما در انتقال، ابطال، صدور سند و اثبات مالکیت این زمین ها کمک می کنند.

نحوه انتقال سند اصلاحات اراضی :

نحوه انتقال سند اصلاحات ارضی قوانین پیچیده و خاص خود را دارد. مشاوران املاک ویلا هفت می توانند اطلاعات خوبی در این زمینه در اختیار شما قرار دهند. بر اساس ماده 18 قانون اصلاحات ارضی، سند واگذاری زمین قطعه قطعه صادر و به مالک جدید تسلیم می شود. اما این مشروط به شرایط زیر است:

اگر خرید و فروش زمین کشاورزی منجر به تبدیل آن زمین به زمین کوچکتر و غیر زراعتی شود، معامله باطل است. حداقل مساحت زمین قابل کشت به طور مستقل توسط وزارت کشاورزی هر منطقه اعلام می شود.
اگر ورثه زمین را از پدر خود به ارث ببرند، می توانند آن را به همان صورت به کشاورز ثالث بفروشند.
معامله نباید منجر به تغییر کاربری زمین کشاورزی شود که در این صورت معامله غیرقانونی خواهد بود.
انتظار نمی رود این معامله از مرزهای دارایی تعیین شده توسط وزارت کشاورزی خارج شود.
اگر قصد تفکیک یا تغییر کاربری اراضی کشاورزی و باغاتی را دارید که خارج از چارچوب قانونی شهر هستند، این کار باید زیر نظر وزارت کشاورزی و به تصویب هیات وزیران انجام شود.

نحوه ابطال سند اصلاحات اراضی

در صورتی که خارج از ضوابط و مقررات تعیین شده در خصوص صدور سند اصلاحات ارضی اتفاق بیفتد، طبق قانون این سند ابطال می شود. این رأی از سوی دادگاه به دفاتر اسناد رسمی و ادارات ثبت اسناد و املاک ابلاغ شده و لازم الاجرا خواهد بود.

چنانچه رأی ابطال دادگاه منجر به خسارت به اراضی مجاور و حقوق سایر مالکین گردد، حسب تقاضای ذی نفعان و طبق ماده 1 قانون اصلاح ارز (اشتباهات ثبتی و اسناد متعارض مصوب) اجرا خواهد شد. در سال 1333). البته این تصمیم در موارد زیر نیز بدون تصمیم دادگاه صادر می شود:

نیاز به مسائل اجتماعی مانند اصلاحات ارضی و تقسیم اراضی در بین کشاورزان
نیاز به کالاهای عمومی مانند حفظ جنگل ها، منابع طبیعی و مراتع
ضرورت جهات شرعی مانند حفظ وقف و عمل به اراده بیننده.

نمونه رای ابطال سند اصلاحات ارضی

اجاره ویلا در کردان جنوبی
بیشتر بخوانید

چگونه سند اصلاح ارضی را دریافت کنیم؟

برای دریافت سند اصلاح ارضی به صورت تک برگ باید مراحل و اقدامات خاصی را انجام دهید. مراحل دریافت سند از سازمان زمین به شرح زیر است:

جمع آوری اسنادی مانند اصل سند، ارائه کامل مبایعه نامه (های) که شما را به مالک اصلی ملک مرتبط می کند، سند مشترک (در صورت وجود) و وکالت نامه (ها) در صورتی که عنوان به نام متقاضی نباشد. .
تهیه نقشه ملک با مختصات UTM با کمک مهندسین نقشه برداری و تایید نقشه در سازمان
ارائه مدارک و تهیه عکس اسکن با حجم 150 کیلوبایت جهت بارگذاری در سامانه ثبت الکترونیکی جهت پذیرش درخواست صدور سند مالکیت به آدرس https://sabtemelk.ssaa.ir; این مدارک شامل اصل شناسنامه و کارت ملی متقاضی، کپی اصل سند مالکیت (سفته)، اصل و کپی هر یک از انواع مبایعه نامه، اصل سند مالکیت اسناد مشترک، نقشه ملک می باشد. با مشخصات کامل و دقیق تماس، فرم های تکمیل شده و برگه های بانکی. مراحل و اخذ اسناد زمین.
تکمیل فرم درخواست پذیرش و دریافت شماره ورود به سیستم
دسترسی به بخش تکمیل درخواست سامانه جامع واگذاری زمین کشور به آدرس https://esc.laoi.ir
ارسال مدارک به سلول ثبتی اداره پست و دریافت کد رهگیری 30 رقمی
چگونه با سند اصلاح ارضی مالکیت را اثبات کنیم؟
اگر ملکی وجود دارد که ادعای مالکیت آن را دارید، باید طبق موارد ذکر شده مدارک لازم را جمع آوری کرده و از طریق سامانه ها و مراجع مرتبط نسبت به ادعای خود اقدام کنید. اگر ملک شما قبلاً ثبت نشده است، می توانید با سند اصلاحات ارضی خود برای اثبات مالکیت درخواست دهید. در این زمینه می توانید روی کمک مشاوران املاک ویلا هفت حساب کنید.

اگر ملک قبلاً به نام شخص دیگری یا با استناد به بند ۲۲ قانون ثبت اسناد و املاک کشور به ثبت رسیده باشد، شخصی مالکی است که سند مالکیت به نام او صادر شده است یا اینکه مدارک شما تحت شرایط خاصی کامل است. شرایط شرایط، قانون قبلی باطل می شود و این قانون یک برگه جدید به نام شما صادر می شود.

نحوه تبدیل سند اصلاح ارضی به سند رسمی

همانطور که گفته شد، پس از دریافت سند اصلاحات ارضی از سازمان اراضی، می توانید با مراجعه به اداره ثبت اسناد و املاک کشور، آن را به عنوان رسمی تک صفحه ای تبدیل کنید. اداره ثبت اسناد با بررسی مدارک، مکان یابی ملک، انجام جستجو و معاینه محلی، سند یک صفحه ای شما را تحویل می دهد.

نقش سند اصلاحات ارضی چیست؟

هر بخش از سند اصلاحات ارضی نشان دهنده یک منطقه خاص از کل مساحت زمین است. هر دونگ در سند اصلاحات ارضی بسته به تعداد مالکان می تواند به قسمت های مختلفی تقسیم شود. برای سهولت کار معمولاً هر دونگ در سند اصلاحات ارضی به مضرب 10 تقسیم می شود مثلاً هر دونگ معادل 10 یا 100 سهم در نظر گرفته می شود بنابراین شش دانگ معادل 60 یا 600 سهم خواهد بود.

سپس بسته به سهم هر نفر تعداد سهام مشخص می شود و مساحت این فرد نسبت به کل مساحت بدست می آید. تقسیم سهام بین وراث بر اساس قانون انحصار وراثت است.

برای مطالعه بیشتر : خیابان تالار حاج رضا سعیدآباد کجاست ؟

خرید ویلا در تهراندشت 

ارسال دیدگاه