سیستم های سرمایشی گرمایشی

22 سپتامبر 2024
0 دیدگاه
سیستم های سرمایشی گرمایشی

سیستم های سرمایشی گرمایشی : 

این سیستم ها گرمای لازم برای فصول سرد سال و سرمای لازم برای فصل تابستان را برای هر ساختمانی فراهم می کنند.
این سیستم ها به دو دسته صنعتی و غیر صنعتی تقسیم می شوند.

سیستم های سرمایشی گرمایشی و انواع آن

سیستم های صنعتی:

هدف این سیستم ها کنترل شرایط محیطی مناسب برای کارهای تحقیقاتی و تولیدی، ایجاد محیطی مساعد برای آسایش افراد و افزایش سطح تمرکز آنها در کار، جلوگیری از ورود هوای آلوده به داخل ساختمان و جلوگیری از انتشار آلاینده ها در فضای باز
این سیستم ها در صنایعی مانند کارخانه های نساجی، کاغذ سازی، تولید قنادی و غیره کاربرد دارند.

سیستم های غیر صنعتی:

از این سیستم های تهویه در منازل، ادارات، مغازه ها و اماکن عمومی مانند رستوران ها، تئاترها، بیمارستان ها، مدارس، مساجد و … استفاده می شود.

سیستم های سرمایشی و گرمایشی بر اساس فصول سال به چند دسته تقسیم می شوند که عبارتند از:

سیستم های زمستانی:

این سیستم ها مانند دیگ های موتورخانه و مجموعه هایی مانند ژنراتورهای آب گرم، سیستم های خنک کننده از کف، فن کویل های تهویه مطبوع، رادیاتورها و … به عنوان مبدل حرارتی بین آب گرم و هوای داخل ساختمان استفاده می شوند.

سیستم های تابستانی:

این سیستم ها مانند چیلر و مینی چیلر هستند که برای تولید آب سرد و ارسال آن به واحدهای داخلی مانند فن کویل های تهویه مطبوع از طریق خطوط لوله استفاده می شوند.

سیستم های چهار فصل:

این سیستم ها که ترکیبی از تابستان و زمستان هستند را می توان سیستم تهویه مطبوع مرکزی گازی (GHP)، سیستم تهویه مطبوع برقی و … نامید.

سیستم های تهویه مطبوع یکی از مهم ترین سیستم های سرمایشی و گرمایشی در ساختمان ها می باشد.
بهترین سیستم گرمایش و سرمایش ساختمان عملکرد ساده ای دارد که بسته به شرایط خارجی، هوا را از بیرون ساختمان می کشد و قبل از توزیع آن در فضاهای مختلف گرم یا سرد می کند و سپس آن را در هوای محیط یا دوباره به داخل سیستم پخش می کند.
هنگام انتخاب سیستم گرمایش، سرمایش و تهویه مطبوع ساختمان، عواملی مانند شرایط آب و هوایی منطقه، قدمت ساختمان، سلیقه مالک ساختمان و طراح پروژه، قیمت سیستم سرمایش و گرمایش ساختمان و غیره باید در نظر گرفته شود.

آشنایی با سیستم های سرمایشی گرمایشی :

– کولر گازی:

مدل یونیت یا پنجره، اسپلیت یا دو اتاقه، کولر گازی پرتابل، داکت اسپلیت، مولتی اسپلیت، مدل سقف و کف، مرکزی یا ایستاده

فن کوئل:

از نظر کاربرد، سلیقه و محل نصب انواع مختلفی دارد از جمله: سقف در کار، سقف روی کار، کف رو به زن یا زن بالا، دیوار، کستی.

– کولر:

چیلرها برای خنک کردن چندین واحد یا بخش های یک ساختمان بزرگ استفاده می شوند. انواع آن عبارتند از: کمپرسور اسکرو، تراکم گریز از مرکز، چیلرهای جذبی

– مینی کولر هوای تازه:

بهترین دستگاه سرمایشی و گرمایشی از نظر قیمت، دستگاه ساختمانی است که با هدف ایجاد سرمایش و گرمایش هر واحد به صورت مجزا از سایر واحدها می باشد.

– دستگاه جدید GHP:

یکی از جدیدترین سیستم های سرمایشی و گرمایشی است که می تواند به عنوان بهترین سیستم در ساختمان های مسکونی، تجاری، اداری، اتاق کنفرانس و … مورد استفاده قرار گیرد.
سوخت آن هم در حالت سرمایش و هم در حالت گرمایش گاز طبیعی شهری است.

وظیفه اتحادیه املاک
بیشتر بخوانید

– دستگاه VRF جدید:

یکی از جدیدترین سیستم هایی است که کاملاً شبیه GHP است با این تفاوت که این دستگاه کاملاً با برق کار می کند و کمپرسور آن با موتور الکترونیکی کار می کند که در دو حالت گرمایش و سرمایش در برق کار می کند.

-دستگاه زنت:

یکی از ارزان ترین و ارزان ترین وسایل مناسب برای مکان هایی با فضاهای بزرگ مانند سالن های ورزشی، سالن های صنعتی و … می باشد.
ساختار آن ساده است زیرا به عنوان یک کولر آبی برای خنک کردن هوا و به عنوان یک تهویه مطبوع برای گرم کردن هوا عمل می کند.

-دستگاه اکونوپک:

این یکی از جدیدترین انواع سیستم های سرمایشی و گرمایشی است که به عنوان بهترین سیستم گرمایشی و سرمایشی شناخته می شود.
در فضاهای بزرگ مانند سوله های ورزشی که فضای بسیار بزرگی دارند استفاده می شود.
Econopack نیازی به اتاق ماشین ندارد زیرا تمام تجهیزات گرمایش و سرمایش را در خود جای داده است.

– دستگاه پکیج یونیت:

در بین دستگاه های کانالی به گونه ای در نظر گرفته شده است که هوا پس از گرم یا سرد شدن در این دستگاه به کمک کانال ها در ساختمان پخش می شود.

به طور کلی بهترین سیستم سرمایشی و گرمایشی ساختمان به شرایط آب و هوایی، قیمت اولیه دستگاه و سطح رطوبت و … بستگی دارد که باید با توجه به هر ساختمانی انتخاب شود.

بهترین سیستم تهویه مطبوع سرمایشی و گرمایشی برای ویلا کدام است؟

بهترین سیستم تهویه مطبوع سرمایشی و گرمایشی برای ویلا کدام است؟

برای انتخاب مناسب ترین سیستم به عنوان سیستم تهویه مطبوع، گرمایش و سرمایش ویلا، ابتدا باید نیازهای اولیه آن بررسی و سیستم مناسب برای رفع نیازها انتخاب شود. لذا ابتدا نیازها و مشکلات اساسی را مطرح کرده و برای رفع آنها پیشنهاداتی ارائه می کنیم.

نیازها و مسائل اصلی هنگام انتخاب سیستم تهویه مطبوع، گرمایش و سرمایش ویلا عبارتند از:
1. رطوبت هوا

ویلاها معمولا در مناطق ساحلی قرار دارند که رطوبت هوا بالاست. بنابراین در سیستم تهویه مطبوع، گرمایش و سرمایش ویلا علاوه بر در نظر گرفتن موضوع کنترل دما، باید رطوبت هوای داخل ویلا را نیز در نظر گرفت. در مناطق با رطوبت کم (آب و هوای خشک) باید سیستم رطوبت گیر نیز در دستگاه در نظر گرفته شود.

2. ابعاد ویلا

ویلاها به طور کلی بزرگتر از خانه های مسکونی هستند و سیستم های ساده ای مانند اسپلیت (تهویه مطبوع) راه حل نیستند.

3. صدای تولید شده توسط دستگاه ها

مشکل دیگر میزان صدای تولیدی کولر گازی است. ایجاد فضایی آرام در ویلاها ضروری است. بنابراین باید دستگاهی را انتخاب کنید که کمترین صدا را ایجاد کند. (کاملا بی صدا و بی صدا)

4. کنترل مستقل هر قسمت

در یک ویلا معمولاً تعدادی اتاق و اتاق مجزا وجود دارد که لازم است هر یک از آنها به طور مستقل و جداگانه تنظیم شوند و سیستم به گونه ای نیست که همه اتاق ها با یک درجه حرارت در سطح زمین روشن و خاموش شوند. . در همان زمان

5. قیمت

طبیعی است که همیشه در همه زمینه ها سوال قیمت مطرح می شود و باید سیستمی را انتخاب کرد که نیازهای اولیه یک ویلا را با قیمت مناسب تامین کند.

سرمایه گذاری در طلا، دلار، بورس و مسکن
بیشتر بخوانید

6. هزینه های جاری

هزینه جاری به هزینه مصرف انرژی دستگاه و نگهداری آن اشاره دارد. ممکن است برخی از دستگاه ها قیمت اولیه پایینی داشته باشند اما استفاده از آنها به عنوان سیستم تهویه مطبوع، گرمایش و سرمایش ویلا از نظر مصرف انرژی، نگهداری و تعمیرات احتمالی در آینده بهینه نباشد.

حال که مهم ترین نیازهای تهویه یک ویلا را در نظر گرفتیم، باید انواع سیستم ها را معرفی کنیم تا بتوان بهترین سیستم سرمایش و گرمایش تهویه مطبوع ویلا را از بین این سیستم ها انتخاب کرد.

پیشنهادات  ما برای انتخاب بهترین و مناسب ترین سیستم ویلا:

1. از کولر آبی، دستگاه زنت یا ایرواشر استفاده نکنید

طبیعی است که استفاده از سیستم های مبتنی بر پاشش آب مانند کولرهای آبی یا دستگاه های زنت نه تنها منجر به کاهش رطوبت نمی شود، بلکه میزان رطوبت هوا را افزایش می دهد که گزینه مناسبی برای استفاده در مناطق ساحلی بنابراین استفاده از آنها در مناطق بسیار مرطوب منتفی است.

2. از اسپلیت و داکت اسپلیت استفاده نکنید

در بین سیستم های مختلف استفاده از اسپلیت (کولر) و داکت اسپلیت را توصیه نمی کنیم. چون تک اسپلیت راه حل ویلا نیست و باید در قسمت های مختلف از اسپلیت های متعدد استفاده کرد. بدیهی است در صورتی که مساحت ویلا مورد نظر کمتر از 250 متر مربع باشد (200 متر مربع مفید است) و برق آن تکفاز باشد، تنها سیستم سرمایشی مناسب ویلا اسپلیت می شود، اما اگر بیش از 250 متر مربع است، بهتر است از اسپلیت استفاده نشود. برای مساحت های بزرگتر از 250 مترمربع به دلیل مصرف برق زیاد اسپلیت ها و استفاده از اسپلیت های متعدد هزینه فعلی بسیار بالا خواهد بود. در عین حال اسپلیت فقط برای سرمایش مناسب است و برای گرمایش باید وسیله دیگری مانند پکیج در نظر گرفته شود. از طرفی در اسپلیت ها و داکت اسپلیت ها، بین واحد نصب شده در خارج از ویلا به عنوان کندانسور و واحد داخلی که هوای داخل را خنک یا گرم می کند، لوله های مسی که مبرد در آنها به گردش در می آید و برای افزایش راندمان سیستم، واحدها باید در فاصله کمی از یکدیگر نصب شوند که در این صورت چندین واحد نصب شده در نقاط مختلف خارج از ساختمان می توانند نمای بیرونی ویلا را به صورت بصری تحت تاثیر قرار دهند.

استفاده از دستگاه داکت اسپلیت توصیه نمی شود. زیرا داکت اسپلیت نیاز به کانال های متعدد به قسمت های مختلف دارد. صدای تولیدی آن به دلیل استفاده از فن های بزرگ و کانال های هوا نسبت به سایر دستگاه ها برتری دارد. از همه مهمتر اینکه در سیستم جداسازی کانالی دمای تمام اتاق ها، سالن ها و سایر اتاق ها به طور همزمان کنترل می شود و دمای تمام اتاق ها یکسان خواهد بود و اگر فردی بخواهد دمای مستقل و مطلوبی در اتاق خود داشته باشد نمی تواند. آن را به طور مستقل کنترل کنید زیرا همه کانال ها به یک تقسیم مرکزی متصل هستند. توزیع یکسان هوا با دمای یکسان در تمامی اتاق ها علاوه بر ایجاد نارضایتی باعث افزایش مصرف برق نیز می شود. همانطور که در شکل زیر مشاهده می کنید، در این سیستم دمای تمام اتاق ها و سالن ها یکسان خواهد بود و اگر حتی یک نفر در ویلا حضور داشته باشد و بخواهد از سیستم سرمایشی یا گرمایشی آن استفاده کند، هوای تمام اتاق ها تهویه خواهد شد. و این باعث افزایش هزینه مصرف انرژی می شود.

بهترین زمان برای خرید ویلا و سرمایه گذاری
بیشتر بخوانید

3. استفاده از سیستم خنک کننده مینی، ست گاز و فن کویل

اگر متراژ ویلای مورد نظر بیش از 250 متر مربع (200 متر مفید) و برق آن سه فاز باشد، مناسب ترین وسیله برای سرمایش و گرمایش ویلاها و کاهش رطوبت هوای داخل استفاده از مینی است. خنک تر سیستم (یا یک کولر بزرگتر). این یک مجموعه مشعل گازی و فن کویل است. زیرا این سیستم قابلیت کاهش رطوبت هوا را دارد و از تعدادی واحد داخلی (فن کویل) تشکیل شده است که برای سرمایش به یک واحد خارجی (مینی چیلر) و برای گرمایش به یک واحد دیگر (ست گاز) متصل می شود. فن کویل ها بی صداترین سیستم توزیع هوای سرد و گرم هستند و قابلیت کنترل دمای خود را به صورت مستقل و جداگانه دارند. همانطور که در تصویر زیر مشاهده می کنید (فن کویل ها در تابستان کار می کنند و دمای داخل را به دلخواه تنظیم می کنند)، هر فن کویل به طور مستقل روشن و خاموش می شود و دمای آن قابل تنظیم است.

تنظیم مستقل دما در چیلر و فن کویل

در هر قسمت یا اتاق ویلا یک فن کویل تعبیه شده است و همگی به یک مینی چیلر برای سرمایش با لوله کشی آب سرد و به ست گرمایش با لوله کشی آب گرم متصل می شوند. از آنجایی که در هر اتاق یک فن کویل تعبیه شده است، حتی اگر فردی در ویلا حضور داشته باشد، کافی است فن کویل اتاق خود را روشن کرده و در نتیجه در هزینه مصرف انرژی صرفه جویی قابل توجهی داشته باشد. از طرف دیگر، هر فن کویل دارای یک فن کوچک است که صدای عملکرد آن بسیار کم (تقریبا بی صدا) است و سطح راحتی را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد. مینی چیلر یا چیلر به گونه ای عمل می کند که آب را خنک می کند و چون محدودیتی در فاصله مینی چیلر و فن کویل ها وجود ندارد (برخلاف اسپلیت ها و داکت اسپلیت ها) می توان کولر مورد نظر را در هر مکانی قرار داد. آن است. قرار نیست نصب شود

مینی کولر آپارتمانی سرد و گرم

مینی کولر فقط برای سرمایش است و برای گرمایش باید وسیله دیگری مانند مجموعه مشعل گازی زمینی یا دیواری در نظر گرفته شود و لوله های آبگرم آن به فن کویل متصل شود. قیمت مینی کولر با قیمت داکت اسپلیت قابل رقابت است و نسبت به این کولر تقریباً مشابه مزایای بیشتری دارد.

بهترین سیستم تهویه سرمایشی و گرمایشی برای استخر و جکوزی ویلا چیست؟

سیستم تهویه و خنک کننده برای استخرها و جکوزی ها توصیه نمی شود و فقط فن های خروجی هوا کافی است. برای گرمایش می توانید تعدادی فن کویل یا رادیاتور در قسمت های مختلف استخر نصب کنید و به سادگی لوله کشی آبگرم را به آنها وصل کنید.

برای مطالعه بیشتر : روی چه ملکی سرمایه گذاری کنیم؟

خرید ویلا در تهراندشت 

املاک تهراندشت

ارسال دیدگاه