۳۷ نکته بسیار مهم که در هنگام خرید ملک باید بدانیم
۳۷ نکته بسیار مهم که در هنگام خرید ملک باید بدانیم :
اصولاً اگر قصد خرید ویلا در اطراف تهران یا سهیلیه را دارید و یا حتی اگر می خواهید در مناطقی مانند کردان، سهیلیه و جاهای دیگر زمین، باغ، باغ داشته باشید، اطلاعات کافی در مورد این نکات مهم در هنگام خرید بسیار مفید خواهد بود.
قبل از توضیح این 37 مورد، بد نیست ابتدا تعریفی از مبایعه نامه داشته باشیم.
مبایعه نامه چیست| ۳۷ نکته بسیار مهم که در هنگام خرید ملک باید بدانیم
مبایعه نامه یک سند عادی است که به موجب آن خریدار و فروشنده در مورد کالای مبادله شده با یکدیگر توافق می کنند با این توضیح که تعهدات مربوط به زمان و مکان تحویل کالا و نحوه پرداخت را می پذیرند.
در تعریف فوق از کلمه «معوض» استفاده شده است زیرا مبایعه نامه فقط برای املاک نیست، بلکه برای خرید و فروش نیز استفاده می شود، مثلاً اتومبیل، تلویزیون یا هر ملک دیگری بدون ثبت قابل استفاده است.
بنابراین، اگر با خرید مثلاً پنج تلویزیون موافقت کردید، به جای مذاکره با طرف مقابل برای مبلغ مشخص و تحویل در زمان و مکان مشخص، باید همان قراردادها و اوراق قرضه را روی یکی تهیه و امضا کنید. برگه، این سند به منزله سوگندنامه خواهد بود.
و اینکه در تعریف اشاره کردیم که دو طرف نسبت به یکدیگر تعهد می پذیرند به این دلیل است که اگر فقط یکی از طرفین تعهدات را بپذیرد آن سند دیگر سفته نیست.
اکنون که معنای صحیح مبایعه نامه را فهمیدیم، 7 نکته مهم را که در حین معامله باید به آنها توجه کنیم را برجسته می کنیم.
۳۷ نکته بسیار مهم که در هنگام خرید ملک باید بدانیم | نکاتی که در حین معامله باید به آنها توجه کنیم
1) رعایت خط ظریف لازم است و حداقل قرارداد تنظیمی قابل خواندن باشد.
۲) سعی کنید اشتباه نکنید و در این صورت باید توضیح داده شود.
3) باید از یک کپی کربن تمیز جدید استفاده شود تا هر سه نسخه قابل خواندن و جستجو باشند.
4) اگر نمی توانید یکجا و بدون خطا بنویسید، لازم است ابتدا یک پیش نویس تهیه و سپس کپی کنید.
5) قبل از نوشتن متن، تصمیم بگیرید که می خواهید چه بنویسید، مطمئن شوید که محتوایی را بنویسید که مورد قبول طرفین باشد و بنابراین متن نوشته شده دستخوش تغییر نخواهد شد.
6) مطالب باید به صورت واضح و شفاف نوشته شود که به طور کامل بیانگر مقاصد طرفین باشد و امکان تفسیرهای مختلف را نداشته باشد.
7) هنگام امضای قرارداد، حتماً کاغذ کربن را بردارید و علاوه بر امضا، اثر انگشت طرفین نیز با مهر صدا گرفته شود و در صورت سواد خواندن طرفین معامله، شخصاً خود را بنویسند. نام ها و نام خانوادگی و تاریخ، سپس امضا کنید.
8) حداقل دو شاهد (ترجیحاً مرد) وجود داشته باشد، حضور شهود قابل اعتماد موجب استحکام قرارداد می شود.
9) ثبت نام و نام خانوادگی شاهد در مورد افراد مسن و مریض یا خیلی کم سن و سال و همچنین افراد بی سواد و کم سواد توصیه می شود تعداد شهود از بستگان قابل اعتماد و باسواد باشد. . .
10) قسمت هایی از قرارداد که باید نوشته شود، با آرامش و دقت روی آنها خط بکشید. به عنوان مثال، هنگامی که فروشنده یک فرد مجرد است، یک خط در بخش “فروشندگان” قرار دهید.
11) اگر قراردادها مکان های خاصی برای علامت گذاری برای تعیین مزایا و تسهیلات دارند، با دقت انجام دهید.
12) قسمت هایی از قرارداد را که ضمانت اجرای معامله یا نقل و انتقال معامله و غیره در آن درج شده است با توافق طرفین یا در صورت ایراد به صورت یک نقطه (…) تکمیل کنید. ، آنها را خط بکشید تا در آینده مورد سوء استفاده قرار نگیرند.
البته نوشتن آن به این صورت مشکلی ندارد:
«فروشنده: حسن به عنوان وکیل علی به شماره وکالتنامه رسمی…، شماره دفتر تنظیمی… تهران».
13) در صورتی که طرفین معامله چند نفر باشند و امکان درج نام همه آنها به صورت واضح و خوانا با ذکر مشخصات تماس یکی از آنها وجود نداشته باشد، باید در محل مناسب اعلام شود.
به عنوان مثال: “نام سایر فروشندگان در ستون توضیحات توضیح داده شده است.”
14) در صورتی که میزان اموال فروشندگان متفاوت باشد، میزان اموال هر کدام قید شود.
15) در صورتی که معامله جزء مطرک باشد باید اصل و رونوشت گواهی انحصار وراثت لازم باشد یا با مراجعه به گواهی انحصار وراثت مشخص شود که چه کسانی ورثه هستند و چه کسانی می توانند معامله کنند و علاوه بر آن میزان اموال هر یک از آنها در گواهی مذکور تعیین شد.
16) شایان ذکر است علاوه بر سایر مدارک لازم، گواهی سپرده مالیات بر ارث نیز هنگام تنظیم اقدام رسمی ضروری است. بنابراین در صورتی که گواهی سپرده مالیات بر ارث قبلا اخذ نشده باشد، باید احتیاط کرد. زمان تنظیم سند رسمی را تعیین کنید تا وراث بتوانند گواهی ارائه و سند مربوطه را بگیرند.
17) در نوشتن مبلغ معامله دقت کنید
مثلاً شش سه دانگ و با حروف باشد تا مشکلی پیش نیاید.
18) معامله را به درستی تعریف کنید
به عنوان مثال، برای واحد شمارش کاربری زمین و باغ (اتاق)، برای واحد شمارش کاربری آپارتمان (دستگاه)، و برای فروشگاه، واحد شمارش کاربری خانه (فصل).
19) در صورتی که معامله دارای کاربری اداری یا تجاری باشد، سطح فضای اداری و تجاری باید ثبت شود.
20) در صورتی که مورد معامله دارای مشخصات خاص دیگری مانند کنتور برق سه فاز باشد باید در قرارداد قید شود.
21) شماره پلاک ثبتی تابع و اصلی و در صورت وجود سابقه تفکیک، قسمت، قسمت، شهر و شماره منطقه ثبتی باید قید شود.
22) نشانی معامله باید به طور کامل با خیابان، راهرو، پلاک، طبقه و شماره واحد و در صورت غربی یا شرقی بودن، در جنوب یا شمال یا هر مکان دیگری قید شود تا در تعیین معامله تفاوتی وجود نداشته باشد.
23) متراژ باید مطابق سند مالکیت ثبت شود و در صورت تغییر سطح باید ثبت شود.
24) در صورتی که موضوع معامله شامل انباری و پارکینگ باشد، تعداد قطعات یدکی درج شود، فضای انبار فراموش نشود.
25) وظايف و منافع معامله تا حد امكان ثبت و توضيح داده شود.
26) قیمت معامله باید به صورت ارقام و حروف و نیز ریال و تومان تعیین شود.
در ادامه مطالب مهمی که نیاز به توضیحات مفصل تری دارد تقدیم شما عزیزان می شود.
27) نحوه نوشتن چک سفته:
( 7 نکته مهم را که در حین معامله باید به آنها توجه کنیم )
سعی کنید تمام پرداخت ها را به صورت چک تضمینی انجام دهید و بهتر است این چک به حساب فروشنده و بنا به درخواست خریدار صادر و کتباً از طرف دارنده چک صادر شود.
توصیه می شود در صورت امکان یک کپی از چک های تحویل تهیه کرده و نگه دارید.
کلیه چک ها باید شخصاً صادر و امضا شوند.
آنها متذکر می شوند که چک های صادره قولنامه فاقد صلاحیت کیفری است و در صورت برگشت چک، دارنده چک فقط حق پس گرفتن وجه خود را دارد و اساساً چک برگشتی ضرری به معامله وارد نمی کند، بنابراین باید تنظیم شود. ضمانت اجرا برای تمام پرداخت ها
به عنوان مثال، چک صندوقدار باید شرط شود، در صورت برگشت، معامله باطل می شود و در مورد سایر پرداخت ها، فروشنده باید ظرف 15 روز از تاریخ برگشت چک، حق فسخ معامله را داشته باشد. چک کنید و در این صورت لازم است انصراف را به طور کامل اعلام کنید. باید به وضوح مشخص شود تا جایی برای شک و تأمل باقی نماند.
مثلاً باید قید شود که فروشنده با ارسال «اعلامیه» معامله را فسخ کرده است و در این خصوص نیازی به اخذ مجوز یا تأییدیه از هیچ مرجعی نیست.
در صورتی که ثمن معامله با چک شخصی غیر از خریدار پرداخت شود، باید امضای خریدار در چک گرفته شود، زیرا با تحویل چک توسط شخص ثالث و قبول آن از خریدار، تعهد تبدیل به اعتبار و خریدار می شود. مسئولیت در قبال فروشنده حذف می شود. و در صورت استرداد چک، فروشنده فقط حق مراجعه به صادرکننده چک را دارد، بنابراین برای حفظ حقوق فروشنده و امکان استرداد آن. به خریدار باید قید شود که خریدار تمام چک ها را ظهر امضا کند.
چک ها نباید دارای خط و خش بوده و دارای شرایط قانونی پرداخت از نظر امضا و مهر باشند.
28) اگر فروشندگان زیادی وجود دارد، توجه داشته باشید:
در صورت تعدد فروشنده به عنوان ورثه در صورت تمایل طرفین و خصوصاً در صورت توافق فروشندگان می توان یکی از آنها را به عنوان نماینده برای وصول ثمن تعیین کرد و در این صورت باید توجه داشت که «فروشندگان کامل بوده اند. توافق.” که کل ثمن معامله به آقا/خانم پرداخت می شود و بدیهی است در صورت پرداخت ثمن به شرح مذکور از سوی خریدار، فروشندگان حق هیچ گونه ادعایی در این خصوص از خریدار نخواهند داشت. تاریخ دقیق تنظیم سند رسمی با ثبت شماره دفترخانه و نشانی آن برای تعیین دقیق تاریخ اجرای تعهدات و در صورت لزوم مطالبه خسارت ضروری است.
اطمینان حاصل کنید که روز مشخص شده با تعطیلات رسمی منطبق نیست و از تعیین زمان بین دو تعطیلات رسمی و روزهایی که احتمال تعطیلی آنها بیشتر است خودداری کنید.
اگر خریدار زیاد است میزان مشارکت آنها ثبت شود مثلاً بال منصفه یا علی السویه و ….
29) نکات مهم سند در مبایعه نامه (7 نکته مهم را که در حین معامله باید به آنها توجه کنیم ) :
در معاملاتی که دارای سند رسمی است باید در مقابل نام فروشنده نام مالک رسمی نوشته شود و مثلاً اگر (علی) مالک رسمی باشد و (حسن) با اختیار خود از وکیل قصد انجام معامله را داشته باشد. ، بنویسید: «فروشنده: علی با وکالتنامه» حسن به موجب وکالت نامه رسمی شماره.
ضمانت عدم حضور طرفین باید جداگانه تعیین شود، مثلاً «در صورت عدم حضور فروشنده در تاریخ مقرر یا عدم ارائه مقدمات قانونی تنظیم سند، روزانه … ریال (یا مبلغ مقطوع … ریال) به عنوان جبران تاخیر در تنظیم سند رسمی” و این خسارت اصل تعهد را اصلاح نمی کند و فروشنده ملزم به تنظیم سند رسمی است” و در مورد خریدار “در صورتی که خریدار ظاهر نمی شود به دفتر خانه مراجعه کند یا بهای کامل معامله را همراه خود نیاورد مگر در موارد فورس ماژور (سیل، زلزله، جنگ، مرگ و …) فروشنده حق فسخ معامله را دارد و در این صورت. معامله باید ظرف مدت 15 روز از تاریخ عدم حضور خریدار لغو شود و وضعیت باید طی بیانیه ای اعلام شود و در این صورت کیفیت استرداد قیمت نیز مشخص شود.
صدور گواهینامه از دفتر برای تعیین معیارهای عدم حضور.
متذکر می شوند که صدور گواهی عدم حضور فقط مربوط به انتقال قطعی و رسمی املاک است و دفاتر اسناد رسمی در زمان واگذاری الزامی به صدور گواهی عدم حضور ندارند از طرفین برای انتقال نمایندگی معامله. تنظیم سند وکالتنامه را اعلام کردند و درخواست کردند که موضوع در دفتر اندیکاتور اداره کل ثبت شود.
توصیه می شود آثار و عواقب گواهی غیبت و نحوه اخذ آن را برای مشتریان توضیح دهید.
در صورت تعدد فروشنده یا خریدار شرط همبستگی برای رفع خسارت و پرداخت ودیعه توصیه می شود.
آنچه می دانیم این است که مسئولیت تضامنی خلاف مقررات است و در صورت وجود نص قانونی یا شرط قراردادی می توان از مزایای آن بهره مند شد.
توصیه می شود طرفین پس از تنظیم سند رسمی قرارداد خود را از بین نبرند و آن را حفظ کنند.
از مشتریان خواسته می شود که از تمام اسنادی که برای نهایی کردن معامله ارائه می دهند، نسخه اصلی تهیه کنند یا حداقل آنها را در حضور شما امضا کرده و برای بایگانی به شما تحویل دهند.
30) وکالت و وکالت بیع در سفته |7 نکته مهم را که در حین معامله باید به آنها توجه کنیم :
در صورتی که به هر دلیلی توافق شود که فروشنده به جای تنظیم سند رسمی، وکالت تنظیم سند را به خریدار تفویض کند، توصیه می شود کلیه مجوزهای قانونی فروشنده را اخذ نماید. و در این راستا با مشورت وکلای بنگاه املاک توصیه می شود حداقل مجوزها «انجام کلیه معاملات بویژه در خرید و فروش، اجاره، رهن و غیره به هر شخص اعم از حقوقی و … باشد. واقعی، حتی خودش به هر مبلغ و تحت هر شرایطی و… با حق فسخ و تخفیف و… و حق وصول وجه و اجاره و قیمت معاملات و …. با حق ارجاع به کلیه ادارات، سازمان ها، نهادها، شهرداری ها، ثبت و غیره. با حق شرکت در کلیه کمیسیون ها و… مراجعه به بانک ها و پرداخت بدهی و پرداخت وام مسکن و… و با حق طرح انواع دعاوی با کلیه اختیارات قانونی… حق انتخاب وکلا و عزل آنان، حتی اگر به طور منظم و ……… و با حق تعیین شخص دیگری، حتی اگر به طور منظم، و…. و موکل باید علاوه بر عقد خارجی از حق عزل وکیل و همچنین حق اضافه نمودن وکیل دیگر و انجام وکالت از طرف خود و انجام اعمال سلب گردد. . برخلاف مفاد وکالتنامه و…
اگر معامله ارائه شده باشد، باید ثبت شود
به عنوان مثال، فروشنده M.…… با M.……. به موجب وکالتنامه………….. سازمان دفتر…….. تهران.
یا فروشنده آقای ………….. با سرپرستی خانم………… به موجب قیمومیت شماره………… صادره از شعبه………. دادگاه
اگر معامله همراه با وکالتنامه باشد باید ثبت شود
به عنوان مثال: فروشنده آقای………… با وکیل
آقای معالوسه به موجب وکالتنامه شماره …….
در این مرحله به آخرین وکالتنامه اشاره می شود و بهتر است در ظاهر قرارداد به سلسله وکالتنامه ها و محل تشکیل آنها تا اولین وکالت اشاره شود.
37 نکته بسیار مهم که هنگام خرید ملک باید بدانید 5
31) پایان کار:
تکمیل کننده ساختمان چیست و چه ارتباطی با معاملات ملکی و ملکی دارد؟
در شهرها، مناطق و مناطقی که شهرداری ها تأسیس می شوند، پس از اتمام ساخت ساختمان، مالک باید از همان مرجع صادرکننده پروانه ساخت بنا، درخواست صدور گواهی پایان کار را داشته باشد. به شهرداری بگویم. باید مشخص شود که آیا ساختمان مورد نظر طبق نقشه مصوب ساخته شده است یا خیر و آیا در حین ساخت آن ضوابط قانونی و فنی مربوط به ساخت بنا رعایت شده است یا خیر.
شهرداری پس از احراز انطباق ساختمان با پروانه و نقشه صادره و پس از احراز انطباق با ضوابط قانونی و فنی لازم الاجرا، طی مراحل اداری و فنی نسبت به صدور پروانه پایان ساخت به نام گواهی پایان کار
صدور گواهی پایان کار به این معناست که ساختمان احداث شده در سطح مقررات فنی و شهرسازی و همچنین در سطح شهرداری و مراجع قانونی ذیربط مورد تایید قرار گرفته باشد.
ادارات ثبت اسناد و املاک برای تهیه و صدور گزارش شورای جداگانه به پایان کار ساختمان توجه بیشتری دارند و اساساً تا زمانی که پایان کار از سوی شهرداری صادر نشود، امکان تهیه مشاوره جداگانه وجود دارد. از اداره ثبت اسناد و املاک گزارشی وجود ندارد و تا زمانی که مصوبه جلسه جداگانه صورت نگیرد، نمی توان برای هر واحد ساخته شده در ساختمان سند مالکیت جداگانه صادر کرد.
دفاتر اسناد رسمی در هنگام معاملات و نقل و انتقالات ملکی با سند مالکیت، قانوناً موظفند از عدم منع مذاکره طرفین معامله اطمینان حاصل کنند و ثانیاً ملک (ساختمان) تحت قیمومت نباشد و ثالثاً تخلف ساختمانی وجود نداشته باشد و چهارم اینکه معامله مشمول اخطار وصول مالیات نمی شود، اطمینان حاصل کنند و در این خصوص بررسی های لازم را انجام دهند. با ادارات و سازمان های مربوطه، بنابراین باید در نظر داشته باشیم که در اصل، دفتر اسناد رسمی. دفاتر امکان ثبت اسناد و نقل و انتقالات برای ساختمانها و املاکی که دارای سند رسمی مالکیت هستند را ندارند و آن را واگذار نمی کنند و از طرف دیگر در مورد ساختمانها و املاک دارای سند، دفاتر اسناد رسمی مکلفند. انجام دهید. با تماس با شهرداری از داشتن گواهی پایان کار و عاری بودن از تخلفات ساختمانی اطمینان حاصل کنید.
با توجه به مطالب فوق می توان گفت که پایان کار شرط لازم برای صدور سند ساختمان و وجود سند برای انجام معامله ساختمانی در دفتر اسناد رسمی می باشد.
اخذ گواهی پایان کار به عهده مالکین ساختمان یا نماینده قانونی یا وکیل آنها می باشد.
در صورتی که مالک یا مالکان ساختمان علیرغم تعهدات قراردادی خود از اقدام جهت اخذ گواهی پایان کار از افرادی که ساختمان را پیش خرید کرده اند خودداری کنند، خریداران می توانند آنها را مجبور به انجام تعهدات قراردادی خود از جمله تعهد نمایند. برای اخذ گواهی پایان کار از شهرداری، از طریق مراجع ذیصلاح، خواستار شود.
۳۲)نکات مهم تحویل ملک در مبایع نامه:
( ۳۷ نکته بسیار مهم که در هنگام خرید ملک باید بدانیم ) موعد تحویل دقیق معامله باید مشخص شود و در صورت تخلف فروشنده، تعهد به صورت روزانه یا مقطوع تعیین شود.
در صورتی که عین مورد اجاره در تصرف مستأجر باشد، نحوه آزادسازی و تسلیم مورد معامله باید معلوم و معین باشد و باید توجه داشت که رابطه فروشنده با ملک و مستاجر با توافق خاتمه می یابد. سند و الزام فروشنده به تخلیه ملک مستاجر پس از تنظیم سند اساساً باطل است.
توصيه مي شود در قرارداد ضمانت اجراي شخص ثالث نوشته شود: «در صورتي كه معامله به عهده شخص ثالث باشد و يا متعاقباً انجام شود، معامله باطل است و فروشنده ملزم به پرداخت ثمن معامله است. روز تحویل (روز تحویل) شامل کلیه خسارات وارده به خریدار یا نماینده قانونی وی.
با توجه به اینکه تصرف در معامله از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است، توصیه می شود در زمان تسویه قطعی از تسلیم آن خودداری شود و یا آن را مشروط به پرداخت قسمت قابل توجهی از ثمن معامله کنند.
33) حق پشیمانی در قولنامه | ۳۷ نکته بسیار مهم که در هنگام خرید ملک باید بدانیم:
استفاده از (حق پشیمانی) در قراردادها که باعث تضعیف معامله می شود اکیداً ممنوع است.
هنگام انعقاد قرارداد باید به صراحت اعلام و درک شود که طرفین در صورت فسخ کافه حق فسخ قرارداد را ندارند مگر در صورت نقض شرایط قرارداد.
اما در صورتی که طرفین بخواهند حق پشیمانی و احتمال فسخ برای آنها داشته باشند، باید صراحتاً در قرارداد با مهلت و مهلت مقرر در قرارداد قید شود و در صورتی که اعمال این حق منوط باشد. به پرداخت وجه یا خسارتی که به صراحت ذکر شده باشد.
در صورت توافق طرفین مبنی بر عدم حق فسخ، بهتر است بنویسید: «ابطال کلیه خیارات حتی اگر خیار تضییع فاحش حتی به بالاترین درجه از سوی طرفین صورت گرفته باشد به استثناء. از گزینه تدلیس.”
از درج عبارات متناقض اکیداً خودداری شود و در صورت توافق طرفین بر خلاف متن چاپی مثلاً در ستون توضیح نوشته شود: «با حذف بند … از متن چاپ شده، طرفین توافق کردند. که…”
۳۷ نکته بسیار مهم که در هنگام خرید ملک باید بدانیم
34) صلاحیت و داوری در قرارداد:
داوری به این معناست که اعضای جامعه اختلافات خود را از طریق یک یا چند فرد مورد اعتماد به انتخاب خود حل و فصل کنند.
داوری به دو نوع اختیاری و اجباری تقسیم می شود، داوری اجباری مشابه ارجاع پرونده به داوری در طلاق است که طبق قانون انجام می شود و داوری اختیاری که طرفین قرارداد در مورد آن توافق می کنند. زمان طلاق در زمان تنظیم قرارداد یا پس از بروز اختلاف، اختلاف را به داوری ارجاع می دهند.
در صورت درج شرط داوری در قراردادها، دادگاه ها قدرت رسیدگی به اختلاف، صدور حکم و ارجاع موضوع به داوری را ندارند.
داوری تشریفات ندارد و هزینه کمتری دارد. برای جلوگیری از مشکلات بعدی، در صورت درج شرط داوری، اخذ نام تصمیم و میزان موافقت آنها ضروری است. تعداد داوران باید فرد باشد. هیچ کس را نمی توان به عنوان داور انتخاب کرد.
قضات باید طبق قوانین و مقررات نظر خود را اعلام کنند.
رأی صادره به اطلاع طرفین می رسد و باید ظرف مدت 20 روز اجرا شود، در غیر این صورت بنا به درخواست ذی نفع، رأی صادر و رأی داوری با اجرای تصمیمات دادگاه اجرا می شود.
35) برگهای سبز خالی | ۳۷ نکته بسیار مهم که در هنگام خرید ملک باید بدانیم :
زمانی که طرفین قبل از تسلیم معامله برای تسویه سند قطعی انتقال مالکیت تسلیم شوند، خریدار می تواند قرارداد را به پیمانکار اعلام کند و اعلام کند که معامله تاکنون تحویل نشده است و در این صورت، فروشنده می تواند قرارداد را به پیمانکار اعلام کند. امضای امضا شده توسط فروشنده برای تضمین معامله به خریدار در زمان معینی الزامی خواهد بود.
در این برگه ضمانت اجرا و خسارت قرارداد نیز مشخص شده و در صورت استنکاف فروشنده از تحویل و تخلیه کالا، خریدار به جای مراجعه به قوه قضائیه و ارسال ارائه یا ترک سند هویتی، به دفتر تنظیم اسناد، درخواست اجرای معامله و خسارت قراردادی صادر خواهد شد.
2) مذاکره با شرکت ها و اشخاص حقوقی:
در مورد معاملات با شرکت ها و اشخاص حقوقی، لازم است اساسنامه و آخرین اطلاعیه های تغییر مدیریت در روزنامه رسمی در نظر گرفته شود تا مشخص شود که چه کسی نماینده اسناد و قراردادها دارد و آیا قرارداد بایگانی شده است یا خیر. ، لازم است قرارداد به شرکت اعمال شود.
۳۷)مورد معامله فاقد سند باشد:
( ۳۷ نکته بسیار مهم که در هنگام خرید ملک باید بدانیم )
در صورتی که ملک فاقد سند باشد، فروشنده باید کلیه مقررات قبلی را تسلیم و به قرارداد تنظیمی تا حد امکان به شماره پلاک اصلی معامله مراجعه کند و لازم به ذکر است که ورود معامله از اهمیت بالایی برخوردار بوده و تحویل معامله به خریدار شمارش نهایی را انجام دهید.
برای مطالعه بیشتر : بازار داغ سرمایهگذاری در کردان